Składnik

Stearyl Alcohol Alkohol stearylowy emolienty

Opis:

Organiczny związek chemiczny. Substancja nierozpuszczalna w wodzie. Rozpuswzcza się w tłuszczach. W kosmetyku pełni m.in. funkcję emolientu. Natłuszcza, nawilża, zmiękcza i wygładza. Może działać komedogennie, czyli zapychać pory i tworzyć zaskórniki. Zapobiega nadmiernemu odparowaniu wody z miejsca aplikacji. To także emulgator w/o, wspomagający powstanie emulsji.

Banner 750x100

Reklama