Składnik

Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil Olej z pestek moreli emolienty

Opis:

Wytwarzany poprzez tłoczenie bądź wyciskanie z pestek moreli. Zawiera kwasy tłuszczowe:około 58-60% kwasu oleinowego, 29 % kwasu linolowego, 4-6% kwasu palmitynowego i 0,5-1 % kwasu linolenowego. Olej z pestek moreli to emolient tłusty. Stosowany w czystej formie, może działać komedogennie (zapychac pory i tworzyć zaskórniki). Hamuje nadmierną utratę wody z powierzchni skóry, dzięki czemu nawilża, zmiękcza i wygładza skórę i włosy.  Znajduje zastosowanie w kosmetykach kolorowych i pielęgnacyjnych.

Banner 750x100

Reklama