Składnik

Petrolatum Wazelina emolienty

Opis:

Substancja pochodzenia chemicznego. To mieszanina węglowodorów pochodzących z ropy naftowej. Tworzy na powierzchni skóry film, który chroni ją przed nadmierną utrata wilgoci. Pełni rolę niekomedogennego emolientu (nie zapycha porów). Nawilża, natłuszcza, zmiękcza. Daje połysk. Wpływa na konsystencje produktu, nadając mu lepkość, poprawia właściwości aplikacyjne. Pełni także rolę nośnika substancji aktywnych. Stosowana w kosmetykach do cery suchej, wrażliwej, podrażnionej.

Banner 750x100

Reklama