Składnik

PARAFFIN Parafina emolienty

Opis:
Ciało stałe, nie przenika przez naskórek. Otrzymywana jest w wyniku destylacji ropy naftowej. Jest emolientem tłustym, niekomedogennym. Nadaje połysk, w miejscu aplikacji pozostawia warstwę okluzyjną, która zapobiega odparowaniu wody. Parafina zwiększa lepkość kosmetyku. Stosowana jako stabilizator emulsji, baza w sztyftach, tuszach do rzęs. Wydłuża trwałość kosmetyku.
Banner 750x100

Reklama