Składnik

Isostearyl Isostearate Izostearynian izostearylu emolienty

Opis:

Ciekły wosk. Substancja kondycjonująca, pochodzenia roślinnego. Może posiadać właściwości komedogenne (zapychające skórę). Posiada pośrednie działanie nawilżające, zapobiegając nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni skóry. Zmiękcza i wygładza skórę oraz włosy. Wpływa na konsystencję i aplikację kosmetyku, zmniejszając jego lepkość i tłustość.

Banner 750x100

Reklama