Składnik

Isopropyl Myristate Mirystynian izopropylu emolienty

Opis:

Składnik pochodzenia naturalnego. Ester kwasu tłuszczowego, stabilny chemicznie. Wsytępuje w postaci ciekłego wosku (oleju). Składnik rozpuszczający, wpływa na konsystencje kosmetyku, zmniejszając lepkość substancji. Pełni funkcje emolientu. Nawilża, zmiękcza, uelastycznia i wygładza. Chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.

Banner 750x100

Reklama