Składnik

Behenic Acid Kwas dokozanowy, Kwas behenowy emolienty

Opis:
Nasycony kwas tłuszczowy. Stosowany jest w kosmetykach pielęgnacyjnych i myjących. Emolient tłusty, który może działać komedogennie ("zapychać" pory, sprzyjać powstawaniu zaskórników). Tworzy na skórze tzw. warstwę okluzyjną, czyli film, chroniący przed nadmiernym odparowywaniem wody z jej powierzchni. Zmiękcza, wygładza, nadaje połysk. Posiada pośrednie działanie nawilżające. Stosowany jest w kosmetykach pielęgnujących ciało i włosy
Banner 750x100

Reklama